Mime


TAITEILIJAN LAUSUNTO
Pienet, meitä ympäröivät yksityiskohdat innoittavat minua. Yritän saada otteen hetkistä, joita ei välttämättä havaitse muuten kuin liikkumatta ollessaan.

Nämä hetket ovat pienuudessaan suurenmoisia, vaikka ensisilmäyksellä ne saattavatkin näyttää merkityksettömiltä.

 Mutta kun tulemme tietoiseksi niistä, niissä havaittavasta kauneuden ja groteskin sekä evoluution ja julmuuden vuorovaikutuksesta, meissä herää halu katsoa niitä lähempää ja syvemmälle.

Maalarit ja kuvanveistäjät luovat taideteoksia vangitakseen jotain yleisluontoista luonnosta ja elämästä. En näe eroa minun valintani, 3D-grafiikan, ja niin kutsuttujen klassisten menetelmien välillä. Eri tekniikoiden kautta voimme lähestyä jotain meitä suurempaa ja kääntää sen taiteen muotoon.

Sudenkorento sai alkunsa New Yorkissa ja Tokiossa asuvan dj-tuottaja Hiro ”Yellowtail” Awanoharan ja Mimen musiikillisesta yhteistyöstä. Heidän LP-levynsä ”Youth” ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.


ESITTELY
Mime
eli Michiko E. on Helsingissä asuva mediataiteilija. 3D-grafiikkaa käyttävä taiteilija yhdistää tarinankerronnassaan kuvataidetta, musiikkia ja teknologiaa. Viime vuosina hänen töitään on esitetty ja palkittu useilla kansainvälisillä mediataiteen festivaaleilla. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja valmistunut sieltä kuvataiteen maisteriksi.

www.mime.fi

(Käännös: TT)


Mime: Sudenkorento, 2015, 3D-animaatio (teoskuva: Timo Nieminen).

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin