EGS Mäntän kuvataideviikoille

EGSin teos We Travel Together Forever 2 on vallannut Pekilosta oman huoneensa. Lisäksi taiteilijalta nähdään teos Pekilon julkisivussa sekä maalauksia Mäntän kaupunkitilassa.


Ateneumin taidemuseon ulkoseinällä keväällä 2017 nähty banderolli Europe's Greatest Shame #11 tulee kesän ajaksi Pekilon julkisivuun. Banderollin tekijä, kansainvälisesti tunnettu graffititaiteilija EGS on Mäntän kuvataideviikkojen tämän kesän 57. taiteilija.

Mäntän kuvataideviikot perustettiin 25 vuotta sitten. Taiteilija Juha Sääsken kokoamassa näyttelyssä oli mukana 57 taiteilijaa. Neljännesvuosisata myöhemmin kuraattorina on Mäntän oma kasvatti, Veikko Halmetoja,jonka Kartasto-nimisessä näyttelyssä oli vielä eilen 56 taiteilijaa. Nyt viimeisenä kiinnityksenä luvun pyöristää 57:ään kuulu suomalainen graffititaiteilija EGS. Taiteilija on maalannut yhden huoneen lattiasta kattoon Pekilolla ja lisäksi graffititeoksia Mäntän kaupunkitilaan.

EGSin teoksia nähtiin keväällä laajassa näyttelyssä Taidehallin yksityisnäyttelyssä, jossa merkittävässä roolissa olivat erilaiset maailmankartat ja rajalinjat

– EGSin tuotannossa näkyy vahva humanitaarinen eetos. Hän on tuonut muuttoliikkeet ja pakolaisuuden teemat vahvasti kartalle ja työskennellyt muun muassa Amnestyn kanssa, Veikko Halmetoja kertoo.
– EGS tuo Mäntän näyttelyn Kartasto-teeman vahvasti tähän päivään.

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin