XXVI Mäntän kuvataideviikot 12.6.-31.8.2022

Kuvataideviikot XTRA

Innanen Pasborg Piromalli

Innanen Pasborg Piromalli -trio Pub Kolossa (Kauppaneuvoksenkatu 2, Mänttä). Liput 15 € ovelta tai ennakkoon verkkokaupastamme. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Mänttä-Vilppulan Jazz & Blues ry:n kanssa.

27.7. klo 21.00

Saksofonisti Mikko Innasen, ranskalaisurkuri Cédric Piromallin ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborgin vuonna 2019 perustamaa trioa kuullaan Suomessa ensimmäisen kerran tänä kesänä. Kaikki kolme soittajaa kuuluvat kotimaidensa jazzmuusikoiden eturiviin ja he kaikki ovat vuosien mittaan kehittäneet kansainvälistä uraa sekä yhdessä että erikseen.

Kolmikon yhteiset juuret juontuvat kauas 90-luvulle, mikä kuuluu heidän sävellyksissään ja yhteissoitossaan. Hammond-urkujen soundi on avainasemassa yhtyeen ilmaisussa. Trion jäsenten vankka tietoisuus jazzin perinteestä elää rinnakkain seikkailuhenkisyyden kanssa. -Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan tuntuu siltä, että siinä on se jokin, se salaperäinen, selittämätön “se”, Mikko Innanen tiivistää. This Is It (Clean Feed, 2021) onkin Innanen Pasborg Piromalli -trion viimeisimmän albumin nimi.