Maalit sekaisin, mittasuhteet kohdalleen

28.04.2017

Tulevan näyttelyn merkeissä on viime päivinä veistetty, maalattu ja mitattu sekä suunniteltu ripustusta. Osa taiteilijavieraista on piipahtanut, osa jää pidemmäksikin aikaa.


Tekstiiliveistoksiin erikoistunut taiteilija Pauliina Turakka Purhonen kävi tarkistamassa hänelle varatun tilan ja suunnittelemassa ripustuksensa teknisiä yksityiskohtia. Mukanaan hän toi osia Mänttään tulevasta kokonaisuudestaan. (Kuva: Tiina Nyrhinen)


Kalle Turakka Purhonen varmisteli Pekilolla mittoja ja päätti tilansa seinien värin, joka on vielä viime kesän jäljiltä pinkki. Hänen teoksissaan televisioiden ruuduista voi tuijottaa niihin kaiverrettuja kasveja. (Kuva: Elissa Määttänen.)


Kuvanveistäjä Yasushi Koyama tekee pitkiä päiviä Pekilolla. Hänen käsissään koivunrunko muuttuu vähitellen söpöksi eläinveistokseksi kourutaltan avulla. (Kuva: Elissa Määttänen.)Katutaiteeseen erikoistuneella Viva Granlundilla on paljon maaleja sekoitettavanaan. Maalit päätyvät Mäntän Kauppakatu 17:ssä sijaitsevan kaksikerroksisen kivitalon seinille. Touko-kesäkuun aikana eri-ikäiset lapset, nuoret ja aikuiset maalaavat oman puunsa tyhjillään olevan talon ulkoseiniin. Teos on nimeltään 100 +++ puuta. Se kuuluu PirFestin Sananvapauden tarina -hankkeeseen, joka on osa Suomi 100 -juhlaohjelmaa. (Kuva: Elissa Määttänen.)Mäntän keskustassa sijaitsevan, Kettisen talonakin tunnetun Kauppakatu 17:n rakennuksen pääty on saanut iloisen kutsuvan pohjamaalinsa. Pian saavat puut kasvaa sen pintaan! (Kuva: Tiina Nyrhinen.)

(Teksti: Elissa Määttänen.)

 
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin