Ihmisiä hämärissä huoneissa

02.06.2017


Päivät pitenevät, mutta toukokuun tiivis ripustuskausi on joidenkin taiteilijoiden kohdalla edennyt hämärissä olosuhteissa.Charles Sandison on tunnettu maagisista projisoinneistaan. Hän työsti Pekilolla koko huoneen kattavaa tietokoneohjelmoitua teostaan. Sandison poseerasi laitteidensa alkuhehkussa, valmiina seuraavaan vaiheeseen matkalla kohti valmista projisointia. (Kuva: Marko Marin.)Leevi Lehtisen videoinstallaation esivalmisteluihin kuului tarkka testiversio kokonaisuudesta. Testausten pohjalta syntyy lopullinen ripustus. (Kuva: Marko Marin.)Ella Tahkolahti on vallannut laajan siivun Pekilon 4. kerroksen käytävän tiloista installaatioonsa. Kokonaisuus koostuu monesta osasta, muun muassa liveprojisoinnista, jota allekirjoittanutkin pääsi esivalmisteluvaiheessa testaamaan. Taiteilija poseerasi prosessissa olevan työnsä äärellä. (Kuva: Elissa Määttänen.)


Joskus hämärä on sivellintyöskentelyssä hyödyksi. Ella Tahkolahden luottoväline suuren seinäpinnan maalaamisessa on videotykki. (Kuva: Elissa Määttänen.)Kati Åbergin videoteos on kolmikanavainen ja vaatii saman verran videotykkejä. Kuvassa taiteilija mittaa ja merkkaa viimeisen tykin hyllypaikkaa yhdessä näyttelymestari Risto Korpelan kanssa. (Kuva: Elissa Määttänen.)


Kati Åberg varmisti, että projisointi on kohdallaan. Åbergin videoteoksessa Lokikirja seurataan elämää vanhojen perinnepurjelaivojen parissa. (Kuva: Elissa Määttänen.)

(Teksti: Elissa Määttänen.)

 
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin