XXVII Mäntän kuvataideviikot 11.6.-31.8.2023

2023 Mäntän kuvataideviikot

Näyttely 2023

XXVII Mäntän kuvataideviikot on avoinna joka päivä 11.6.-31.8.2023. Näyttelyn kuraattorit ovat Minna Suoniemi ja Petri Ala-Maunus. Vuoden 2023 otsikkona on Puun takaa. – Näyttelyn teema viittaa yllättävään ja odottamattomaan. Mukana on 36 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Lataa maksutta itsellesi Kuvataideviikkojen katalogi!

Taiteilijat

Suurin osa kesän 2023 taiteilijoista on mukana Kuvataideviikoilla ensimmäistä kertaa. Mukana on niin kiinnostavia nousevia tekijöitä kuin pitkän uran tehneitä tunnettuja taiteilijoitakin. Mukana on 36 taiteilijaa / taiteilijaryhmää, joista muodostuu yhteensä 44 tekijän joukko. Lue taiteilijoiden esittelyt!

Kuraattorit

Kuvataiteilijat Minna Suoniemi ja Petri Ala-Maunus ovat Mäntän kuvataideviikkojen vuoden 2023 kuraattorit. Aktiivisesti taidekenttää seuraava ja siihen monella tapaa osallistuva pariskunta on valinnastaan innoissaan. - Meillä on lämmin ja läheinen suhde Mänttään, siellä on paljon tuttuja ihmisiä. Kuraattorina toimiminen on meille kunniatehtävä, he kertovat. - Mänttä on aika erityinen paikkakunta, jolla on kiinnostava historia metsäteollisuuden keskuksesta tunnetuksi taidekaupungiksi. Konteksti on inspiroiva tausta meidän työllemme ja taiteilijoiden teoksille. Lue lisää kuraattoreista!

Kuvataideviikot EXTRA

Kuvataideviikot XTRA täydentää oheistapahtumillaan Mäntän kuvataideviikkojen teemoja. Kesän 2023 XTRA-tapahtumat julkistetaan keväämmällä. Lue lisää!