XXV Mäntän kuvataideviikot 13.6.-31.8.2021

XXIV Mäntän kuvataideviikot 16.6.-1.9.2019

Ajankohtaista

Tule kesätöihin Kuvataideviikoille!

Tule meille kesätöihin! Mäntän kuvataideviikot on hyvä tilaisuus päästä verkostoitumaan suomalaiseen taidemaailmaan keskeiseltä näköalapaikalta. Hakuaika päättyy 28.2.2021.

Olet hakemamme henkilö, jos olet taidehistorian, estetiikan, taidekasvatuksen ym. taideaineiden opiskelija, opiskelet kuvataiteilijaksi, tuottajaksi tai kuraattoriksi, olet messurakentamisen, restauroinnin tai vastaavien kädentaitojen opiskelija, datanomiopiskelija, esitystekniikan asiantuntijaksi valmistuva (ääni, kuva, editointi, installaatiot), matkailualan opiskelija, tradenomiopintojasi suorittava tai tiedotusalan opiskelija. Vuoden 2021 näyttely avautuu 13.6. ja on esillä elokuun loppuun saakka. Etsimme harjoittelijoita pääasiassa ajankohdalle toukokuun alusta elokuun loppuun. Lue lisää!

XXV Kuvataideviikkojen taiteilijat

XXV Mäntän kuvataideviikoille on kutsuttu mukaan 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 62 taiteilijan joukko, sillä nykytaiteilijat työskentelevät yhä useammin pareittain tai työryhmänä. Näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden: taiteen keinojen, tyylien, näkökulmien, kielten ja kansallisuuksien kirjon. Lähes puolella taiteilijoista on monikulttuurinen tausta. 55 taiteilijaa 62:sta on mukana Kuvataideviikoilla nyt ensimmäistä kertaa. Lue lisää!

Anna Ruth kuraattoriksi

XXV Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi on valittu Anna Ruth (s. 1975). Ruth on kanadalaislähtöinen, Jyväskylään asettunut kuvataiteilija, palkittu taidetapahtumien järjestäjä sekä monipuolinen kulttuuritoimija. Lue lisää!