XXVIII Mäntän kuvataideviikot 16.6.-31.8.2024

Mäntän kuvataideviikot

Turvallisemman tilan periaatteet

Turvallisesti tervetuloa!

Mäntän kuvataideviikot sitoutuu toiminnassaan ehkäisemään häirintää ja syrjintää. Kaikissa tilaisuuksissamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotta jokainen osallistuja voi kokea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi. Mikäli olet osallistumassa tapahtumiimme, toivomme, että kunnioitat käytökselläsi toisia läsnäolijoita ja noudatat turvallisemman tilan periaatteita.

Turvallisemman tilan periaatteet

Annamme tilaa kaikille. Jokainen ihminen on yhdenvertainen. Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta ja vapautta olla oma itsensä. Emme hyväksy syrjintää, häirintää tai väkivaltaista käytöstä. Jokaisella on oikeus nauttia tapahtumasta rauhassa. Ketään ei saa kohdella huonosti henkilökohtaisten ominaisuuksien, kuten iän, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, koon, ihonvärin, toimintakyvyn, terveydentilan, varallisuuden, kielen, uskonnon, kulttuurin tai muun taustan perusteella.

Huomioimme toistemme erilaiset rajat ja kunnioitamme niitä. Kehenkään ei saa koskea ilman lupaa eikä ahdistella sanallisesti, sanattomasti tai fyysisesti.

Turvallisuus tehdään yhdessä

Jos kohtaat itseesi tai toiseen henkilöön kohdistuvaa häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista käyttäytymistä, ota yhteys henkilökuntaamme. Jos oma toimintasi loukkaa muita, ole valmis kuuntelemaan ja toimimaan toisin. Jos joku rikkoo toiminnallaan turvallisemman tilan periaatteita tai kiellosta huolimatta jatkaa toista loukkaavaa käytöstä, henkilökunnalla on oikeus poistaa hänet tapahtumasta.